ontwikkellijn 4

Door te investeren in werk geven we talent de ruimte om zich te ontwikkelen. En dat leidt tot prachtige resultaten. Op allerlei manieren hebben onze medewerkers in 2022 stappen gemaakt! Zoals dat hoort in een ontwikkelbedrijf. Mensen van verschillende afdelingen kregen de kans om buiten Risse Groep aan de slag te gaan. Op een veilige manier, onder begeleiding van hun eigen ontwikkelcoach en voorlieden. Het Werken op Locatie bij VDL Kunststoffen en Upstairs kreeg een succesvol vervolg.

Ook laaggeletterdheid heeft continu onze aandacht. Medewerkers die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden volgen graag de training Lezen en Schrijven. Ook zij maken grote stappen en hun zelfvertrouwen groeit. Collega’s Esther en Ellen haalden zelfs Weert de Gekste met een artikel over deze training! Ook dat geeft vertrouwen en maakt ons trots. De cursisten brachten in 2002 een bezoek aan het Sterk aan het Werk festival in Utrecht. Een evenement van SBCM dat draait om leren en ontwikkelen (SBCM is het Kenniscentrum en A & O fonds Sociale Werkgelegenheid). Het team communicatie maakte een videoreportage van deze dag die ook uitgezonden werd door SBCM.

Nog meer successen…

Onze afdeling Logistiek startte een eigen heftruck- en reachtruckopleiding voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leren. 75 kandidaten, zowel intern als extern, haalden glunderend hun certificaat.

Bij Risse Groep stimuleren we dat mensen mee kunnen doen en worden uitgedaagd op een manier die bij hen past. Stappen maken op de Participatieladder, zo noemen we dat ook wel in ons ontwikkelbedrijf. Mensen kunnen nu op ons terrein bijvoorbeeld naar de Dagbesteding van PSW. En op onze nieuwe Switchafdeling brengen we nóg beter in kaart hoe mensen functioneren. We maken het makkelijker om te switchen tussen werk intern, extern of dagbesteding. Zorg op maat en stappen zetten in een veilige setting: daar maken we werk van!