Ontwikkellijn 1: Regio, doelgroep en werkgeverschap

Ontwikkellijn 1: Regio, doelgroep en werkgeverschap
Bas nog iets inkorten? We gebruiken Risse Groep en Werk.Kom langs elkaar. Nog uitleggen dat Werk.Kom onderdeel is van Risse Groep?
Mensen via werk hun talent helpen ontwikkelen, dát is onze missie. Arbeid is een instrument om succesvol mee te draaien in de samenleving . Er is een groot reservoir aan onbenut arbeidspotentieel in de maatschappij. Dus wij gaan samen aan de slag! Risse Groep richt zich op allerlei doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: van (hoog)opgeleide statushouders tot mensen van PSW, van 50 plussers+érs tot scholieren en laaggeletterden. Op alle mogelijke manieren maken we werk van talent.
Met de juiste aandacht groeien onze mensen uit tot de beste versie van zichzelf. De Participatiewet is een mooi ideaal, maar in het verleden kwamen mensen niet tot volle bloei, misschien omdat ze niet de juiste begeleiding kregen. Maar met de juiste zorg en aandacht groeien onze mensen enorm. Onder begeleiding van hun vertrouwde voorlieden gaan ze bijvoorbeeld Werken op Locatie bij bedrijven in de regio. Dat voelt veilig. Ze leveren daar grote prestaties. Ook startten PSW, Widdonckschool en Werk.Kom het project Trainingsteams. Binnen dit project zetten mensen – eveneens onder eigen goede begeleiding – hun eerste stappen op de arbeidsmarkt bij bedrijven in de regio.
Verder startte Werk.Kom met het bemiddelen van Oekraïners. Hun motivatie is vaak hoog. Ze zijn vaak gemotiveerd. Waargebeurd: ‘Hoeveel uur wil je werken?,’ vraagt de consulent. ‘Met mij kun je alle kanten op: 40, 50 of 70 uur? En kan ik morgen al beginnen?’ Oekraïners worden succesvol geplaatst bij allerlei bedrijven in de regio. Ook Lidl Distributiecentrum biedt graag kansen aan Oekraïners.

Werk.Kom organiseerde ism Meet the Youngsters en Regio in je Rugzak een bruisende banenmarkt in het stadhuis van Weert. Zo’n 350 bezoekers bezochten de banenmarkt. Werk.Kom is dit jaar ook een intensievere samenwerking begonnen met UWV en biedt aanvullende dienstverlening voor mensen die nog een WW-uitkering hebben. Ook voor 50+’ers zet Werk.Kom zich extra in samen met UWV. Daarnaast bieden Risse Groep en Werk.Kom t Risse Groep/Werk.Kom de training Lezen en Schrijven aan voor laaggeletterden in de regio. Deelnemers maken grote stappen en hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen groeien aanzienlijk!

Oekraïners willen graag aan de slag via Werk.Kom | Werk.Kom (werkpuntkom.nl)
Eerste stappen op de arbeidsmarkt | Werk.Kom (werkpuntkom.nl)
Risse medewerkers enthousiast over Werken op Locatie | Risse Groep
350 mensen bezochten onze bruisende banenmarkt in het stadhuis | Risse Groep
Hier enkele staafdiagrammen opnemen met cijfers (van Werk.Kom en evt Risse)?